top of page

About us

In 2008 zijn wij gestart met ons dealership binnen de Infanta group. Als dealer van Evinrude en Mercury buitenboordmotoren vonden wij dit een perfecte aanvulling op ons assortiment van de Mercury en Valiant RIB's.

Al snel werd het merk Infanta opgepakt door de particuliere markt alsook de commerciële markt. Dit was mede te danken aan de populaire RIB-rally's in die periode. Daarin bleken de Infanta’s plotseling geduchte tegenstanders tussen de gevestigde orde van RIB-racend Nederland. In 2010 wist een Infanta 7.5 zelfs de winst volledig naar zich toe te trekken tijdens het Nederlandse kampioenschap RIB-rally in Scheveningen. Het bleek één van de weinige boten in het veld te zijn die heel bleef in het geweld van de Noordzee.
 
Mede door de betrouwbaarheid en enorme stijfheid van de romp, besloot het nautische eventbureau RibX Nederland in 2012 om hun gehele vloot uit te rusten met uitsluitend Infanta materiaal. Dit bood ons de ultieme mogelijkheid om het Infanta product te testen tot het uiterste. Huidig resultaat (2022): alle aan RibX Nederland geleverde Infanta RIB's varen nog steeds in vol ornaat op Nederlandse en internationale wateren. 
 
In nauwe samenwerking met Infanta South Africa RIB's zijn elkanders ervaringen en expertises verwerkt in de hele Infanta-lijn en daardoor zijn alle RIB's geheel vrij  zijn van welke kinderziekte dan ook. De romp alsook de tube kunnen nagenoeg alle krachten, zelfs in extreme situaties (hoge golven en temperaturen) verwerken.


 Inmiddels, 14 jaar later, voeren we een brede Infanta modellijn vanaf de 3.10 meter tot en met de  onze ultieme 9.0  meter HDO RIB, in vele verschillende uitvoeringen waarbij de klant de eigen kleurstelling kiest. Omdat we een directe invloed hebben op het bouwproces van onze RIB's, kunnen wij veelal alle wensen van de klant in het bouwproces reeds verwerken.

Kortom, onze Infanta's staan garant voor een kwaliteitsniveau dat zijn weerga niet kent en wordt nog steeds geleverd tegen een afgewogen acceptabele prijsstelling. Hierdoor biedt onze Infanta serie aan iedereen de mogelijkheid om zonder risico te starten met het 'echte' schippersgevoel.

 

Wil je nog meer Infanta informatie verkrijgen, geniet dan van alle informatie en impressies op deze website of maak een afspraak voor een kop koffie of thee en ervaar zelf de kwaliteit van een Infanta RIB door ermee te varen.

 

Groeten team Infanta RIB Nederland
 

bottom of page